Goede architectuurfotografie
communiceert de essentie
van een ontwerp in
heldere composities

Mijn sterke band met architectuur is eenvoudig te verklaren: in 2008 ben ik cum laude afgestudeerd aan de TU Delft. Daar is mijn liefde voor architectuur tot bloei gekomen en heb ik veel kennis opgedaan waarmee ik me als architectuurfotograaf eenvoudig kan onderscheiden.

Mijn werk laat een herkenbare gelaagdheid zien. Het zijn niet alleen frisse foto’s die uitnodigen om te bekijken, ze communiceren de essentie van een ontwerp in heldere composities. Ik ben in staat om architectuur te lezen en te voelen waardoor ik een project op een efficiënte en doeltreffende wijze kan fotograferen.

Het fotograferen van architectuur voelt voor mij als een missie. Ik ben gedreven

om een bijdrage te leveren aan de documentatie van moderne architectuur en dat te plaatsen in de tijdsgeest. Waarom? Omdat ik kippenvel krijg van goede architectuur. Omdat ik wil inspireren en mensen blij wil maken.

Ik hou van architectuur. Om haar schoonheid, materiaalgebruik, het ideologische karakter en de beleving ervan. Ik laat me graag inspireren door schitterende hedendaagse architectuur, het werk van oude meesters of de pakkende tekeningen van Piranesi.

Mijn grootste inspirator is architect Mies van der Rohe (1886 – 1969). Zijn werk blijft me roeren, alles klopt. Zijn gevoel voor compositie, vlakverdeling en verhouding vormt voor mij als architectuurfotograaf telkens een onuitputtelijke bron van inspiratie.

Architectuurfotograaf Stijn Poelstra

Wat zeggen opdrachtgevers?
Zecc Architecten

 • “Wij hebben sinds 2012 diverse projecten door Stijn laten fotograferen. Stijn heeft door zijn achtergrond oog voor het architectonische details en ruimtelijkheid. De foto’s geven dan vaak ook een verrassend beeld en tonen nieuwe kwaliteiten.

  De fotografie is compleet en verhalend. Het werk is van hoog niveau en de communicatie met Stijn is prettig en uiterst zorgvuldig. Inmiddels is er een aantal projecten van Zecc gefotografeerd en daar zal het niet bij blijven…”

  Zecc Architecten
 • "Voor DZAP is het van groot belang dat wij onze gerealiseerde projecten op de juiste manier vastleggen. Een goede fotograaf met kennis van architectuur en oog voor detail is daarbij essentieel.

  Stijn heeft de gave om een interieur in één keer waar te nemen en direct op een aantrekkelijke manier vast te leggen. Wij vertrouwen op zijn kundige blik en weten dat wij hem met een gerust hart naar de zeer uiteenlopende opdrachtgevers van DZAP kunnen sturen."

  DZAP
 • “Ik werk graag met Stijn. Hij is een vakman die het verhaal achter architectuur bijzonder snel leest, en het vervolgens op een eigen wijze vertelt. Dat zorgt voor een efficiënte, persoonlijke en waardevolle samenwerking waarin je elkaar weinig uitlegt en veel inspireert.

  Zijn fotografie is raak, zonder uitzondering met fantastisch perspectief, biedt onverwachte beelden en spannende hoeken, is altijd prachtig fris van kleur en bevat een verleidelijke jeugdige onschuld waar je automatisch van gaat houden.”

  Aat Vos
 • “Stijn heeft als architect altijd een goed oog voor het grotere idee achter een ontwerp en weet dit in een heldere beelden vast te leggen.

  Ook prettig vind ik het gegeven dat het gebruik van de foto’s niet steeds aan allerlei voorwaarden wordt verbonden; iets dat je bij andere fotografen nog wel eens tegenkomt.”

  Origins Architecture
 • "Wij ervaren dat je eerst een gebouw moet begrijpen, voordat je een aanpassing overweegt. Stijn laat met zijn fotografie zien dat hij het gebouw en de ingrepen begrijpt, waardoor zijn reportage het complete verhaal vertelt. Dit is de meerwaarde in zijn werk.

  Stijn fotografeert met natuurlijk licht en hij combineert strakke architectonische zichtlijnen met levendigheid. Hij heeft oog voor details en textuur. Hierdoor komen onze projecten optimaal uit de verf."

  BURO KOEK
 • “Stijn is zelf architect en daardoor voor ons de perfecte fotograaf. Zijn foto’s laten het project altijd goed tot zijn recht komen en hebben een eigen handschrift.

  Doordat we inmiddels een groot aantal projecten door Stijn hebben laten fotograferen, is er een duidelijk herkenbare lijn ontstaan in de fotografie voor onze bureaudocumentatie en website. Daar zijn we erg blij mee.”

  Van Aken Architecten
 • “Een overzichtsreportage van de woningen in de Graafse Waard bleek een moeilijker opdracht dan verwacht: braakliggend terrein, bouwhekken en graafmachines stonden de fotograaf in de weg.

  Stijn heeft er toch een goede sessie van gemaakt door originele standpunten te kiezen en juist het contrast te zoeken met het ruige terrein. Zijn betrokkenheid en punctualiteit maakte de prettige samenwerking compleet.”

  DP6
 • "Stijn heeft meerdere projecten voor ons gefotografeerd; het zijn spetterende foto's geworden. Ik ben vooral happy met Stijn zijn talent om interieuren van een twinkeling te voorzien. (...) Fotograferen blijkt (uiteraard) vakmanschap te vragen, de juiste timing en de juiste apparatuur. Stijn beheerst dat vak.

  Een bijkomend voordeel is dat Stijn afgestudeerd architect is, hij snapt daardoor intuïtief wat ik van een foto verwacht, en wat 'het verhaal' is van een bepaalde foto. De afhandeling na 'de shoot' is snel en adequaat. Ik kijk uit naar het volgende project dat wordt opgeleverd…"

  Bytr Architecten

Persoonlijk kennismaken?
Get in touch!

Wat kan ik voor je betekenen? Neem contact met me op om over je plannen te vertellen, om je te informeren of om persoonlijk kennis te maken. Ik hoor graag van je!

error: Content is protected !!